Eerder deze week onthulde ontwikkelaar Harmonix de game Rock Band, het spirituele vervolg op Guitar Hero. In plaats van alleen de gitaar, ondersteunt dit spel ook drums, een basgitaar en een microfoon, met als doel dat je in multiplayer een ware band kunt vormen. Hierbij is de gedachte dat verschillende spelers een ander instrument in huis halen en dan online andere bandleden zoeken om zo een bandje te vormen.

Maar wat nu als je alle instrumenten zelf in huis wil halen, bijvoorbeeld voor een lokaal potje multiplayer? Als we de Amerikaanse online winkels mogen geloven, zullen we dan in ieder geval, niet geheel verrassend, diep in de buidel moeten tasten. Voor de microfoon ben je ongeveer $40 kwijt, een gitaar kost je minimaal $60 ($80 voor een draadloze) en voor een drumstel ben je $80 kwijt. Daar bovenop kost het spel zelf ook nog eens $60. Dit brengt het totaal van twee gitaren (met draad), een drumstel, een microfoon en de game op $300.

Natuurlijk ben je niet verplicht om dit aan te schaffen, maar de volledige spel-ervaring behoort wel tot de prijzigste ooit. Zelfs Steel Battallion en de volledige .hack afzetterij kon je goedkoper in huis halen. Nu moet wel gezegd worden dat de bovenstaande prijzen niet officieel bevestigd zijn en ook louter gebaseerd kunnen zijn op voorbarige speculaties van de webwinkels, al liggen ze wel behoorlijk in lijn met wat Guitar Hero-accessoires kosten.