Volgens GDC-onderzoek stijgt interesse voor de Switch onder ontwikkelaars | Gamer.nl

Volgens GDC-onderzoek stijgt interesse voor de Switch onder ontwikkelaars | Gamer.nl

De Game Developers Conference deed onderzoek bij bijna vierduizend ontwikkelaars als deel van hun jaarlijkse State of the Industry Survey.

Elk jaar ondervraagt de GDC gamemakers voor het 'State of Industry'-onderzoek. Dit jaar reageerden bijna vierduizend ontwikkelaars en de antwoorden zijn allemaal gecompileerd in een artikel. Hier is een lijst van de meest intere ante bevindingen. Het volledige onderzoek is te vinden op de website van GDC.

Ten eerste moet er vermeld worden dat 63% van de gamemakers die reageerden uit Noord Amerika komen. Slechts 4% kwam uit Azië.

De Switch kreeg een langzame start
Slechts 5% van de ontwikkelaars hebben als laatste werk iets voor de Switch gemaakt. Daarentegen maakten 50% van hen als laatste een game voor Windows en de PlayStation 4 en Xbox One kregen respectievelijk 23% en 19% van de games. Wel doet de Switch het nu al beter dan de 3DS, waar slechts 1% van de gamemakers hun meest recente game voor hebben gemaakt.

Daarentegen zijn 12% van de games die in de maak zijn voor de Switch. Ook is het intere ant dat slechts 1% van de ontwikkelaars werkt aan een game voor de 3DS terwijl 3% werkt aan een game voor de Xbox 360 en 2% voor de PlayStation 3.

Games verkopen beter op de Switch dan op andere consoles
Ontwikkelaars die spellen maakten voor de Switch lieten weten dat er meer exemplaren van hun games verkocht worden op de Switch dan op andere consoles. 28% laat weten dat ze beter verkopen en 23% gaf aan dat het ongeveer gelijk is. Slechts 16% geven aan dat andere platforms beter verkopen. De overige 33% zijn gamemakers die enkel spellen voor de Switch maken.

Tenslotte laat 36% van de ontwikkelaars weten dat ze het meest intere e hebben in het maken van spellen voor de Switch. Hiermee staan ze op de derde plek, direct onder de PlayStation 4 en boven de Xbox One.

Switch

Intere e voor virtual reality daalt
Vorig jaar werkte 24% van de ontwikkelaars aan titels voor vr, maar dat is dit jaar gedaald naar 17%. Bij de vraag of er geloofd werd in een toekomst voor vr antwoordde 71% "ja". Dit is een afname van de afgelopen drie jaar waarin 75% positief antwoordde. 2018 is het eerste jaar waarin intere e een afname had.

Ook laten ze weten dat vr niet goed van de grond zal komen als er geen vlaggenschip-game komt zoals Halo voor de Xbox en Uncharted voor de PlayStation. Tenslotte geven ontwikkelaars aan dat ze verwachten dat augmented reality binnen vijf jaar groter zal zijn dan vr. Toch verwacht het merendeel niet dat vr/ar-headsets ooit gebruikelijk worden in het huishouden, en zeker niet voor 2030.

PlayStation VR

Developers financieren meestal hun eigen games
Van de ondervraagde gamemakers wordt slechts 16% gefinancierd door externe uitgevers. 49% maakt gebruik van geld van het bedrijf en 34% betaalt zelf voor de kosten. Ook doet 38% zelf de marketing en betaalt 34% iemand om parttime of fulltime te helpen met marketing. Slechts 23% laat het over aan externe uitgevers.

Desalniettemin heeft maar 15% met succes crowdfunding gebruikt. 5% probeerde het zonder succes en 45% heeft geen intere e. 25% laat weten dat ze wel intere e hebben, maar het nog niet geprobeerd hebben.

Verdienmodel
49% van de ontwikkelaars willen games maken die gekocht moeten worden, terwijl 39% gratis spellen wil maken. 14% van hen wil geld verdienen met Ads. Ondanks negatieve reacties wil 11% spellen maken met betaalde lootcrates. Tenslotte heeft 91% vertrouwen in e-sports. Dit is een toename van de afgelopen twee jaren. Vorig jaar was dit 90% en het jaar daarvoor slechts 88%.

Indie Games
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou