Volgende versie OS X blokkeert bepaalde games | Gamer.nl

Volgende versie OS X blokkeert bepaalde games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het besturing ysteem voor Mac-computers, dat onlangs werd aangekondigd en in de zomer uitkomt, krijgt een nieuwe functie genaamd Gatekeeper. Deze zorgt ervoor dat standaard alleen software van geregistreerde ontwikkelaars op Mac-computers kan worden afgespeeld. Gatekeeper is wel zo in te stellen dat software van onbekende partijen ook te gebruiken is.

Ontwikkelaars die hun games niet via de App Store uitbrengen, maar bijvoorbeeld via Steam, moeten een Developer ID aanvragen bij Apple om door Gatekeeper als betrouwbaar te worden geïndentificeerd. Ontwikkelaars krijgen die Developer ID wanneer ze zich inschrijven voor het Mac Developer Program, dit kost 99 dollar per jaar. Apple zegt voor deze strengere beveiliging te hebben gekozen, om te voorkomen dat consumenten schadelijke software op hun computer downloaden en installeren.

Game Center

OS X Mountain Lion wordt ook voorzien van Game Center-ondersteuning. Dit is een sociaal gameplatform dat momenteel alleen beschikbaar is voor iPad, iPhone en iPod Touch. Met Game Center kunnen vrienden onder andere scores en behaalde prestaties in games met elkaar vergelijken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou