In de nieuwste editie van het magazine Computer Gaming World wordt de nieuwste editie van Unreal Tournament, de populaire multiplayershooter van Epic Games, uit de doeken gedaan. Het spel zal gebruik gaan maken van de nieuwste versie van de Unreal engine, de Unreal 3 Engine, wat inhoudt dat het spel waarschijnlijk dit jaar niet meer op de markt zal komen. De titel van het spel is nog niet bekend, in Computer Gaming World noemt het voor het gemak 'the next Unreal Tournament'.

Onder de gamemodes vinden we een aantal bekende spelmodi, namelijk Onslaught, Deathmatch, Team Deathmatch en Capture the Flag terug. Ook belooft Epic een nieuwe, grootschalige spelmode genaamd Conquest. Deze mode speelt zich af op maps die maar liefst drie keer zo groot zijn als de grootste maps uit de Onslaught mode. Om dit te bewerkstelligen heeft men gebruik gemaakt van de streaming technologie van de Unreal 3 engine, die naadloos meerdere maps aan elkaar kan knopen.

Conquest wordt gespeeld met maximaal acht teams. Op een bepaald moment zullen twee teams het tegen elkaar opnemen, waarbij ze proberen een gebied van elkaar te veroveren. Eenmaal een bepaald team een gebied veroverd heeft, zal het uiterlijk van de wereld zich aanpassen aan de stijl die bij het team hoort. Conquest kan in een persistente mode gespeeld worden, waarbij het gevecht continu door zal gaan. Ook komt er een lichte vorm van resource-management bij Conquest om de hoek kijken. Meer over Unreal Tournament Nex-Gen lees je hier.