CVG vroeg Sams of hij kans zag voor uitbreidingen na Mists of Pandaria: "Absoluut, want ik weet wat de volgende is. Dus, dat gezegd hebbende, ik denk dat er veel kansen liggen." De vijfde uitbreiding bestaat volgens Sams momenteel nog alleen uit een idee en een algemeen kader.

Sams legt uit dat er al plannen liggen voor meerdere uitbreidingen in de toekomst. "Ik kreeg een pitch van Chris Metzen (Blizzards senior vice president of creative development) van wat zij voor plannen hebben voor 6.0, en ik ben er behoorlijk door gehypet. Ze weten al een paar uitbreidingen van tevoren wat ze gaan doen."

Toekomst

Volgens Sams heeft World of Warcraft een lange toekomst voor zich. "Ik geloof dat Mists of Pandaria weer enorm veel leven gaat blazen in wat volgens mij de beste massively multiplayer onlinegame is die er bestaat. Ik denk dat het aantal mensen dat de game nu speelt en het enthousiasme dat zij voor de game hebben, daar een bewijs van is."

World of Warcraft bestaat sinds begin 2005 en heeft een drietal uitbreidingen gehad: The Burning Crusade in 2007, Wrath of the Lich King in 2008 en Cataclysm in 2010. Dit jaar komt daar Mists of Pandaria bij. World of Warcraft had op zijn hoogtepunt, in 2010, twaalf miljoen spelers. Dat aantal is inmiddels gedaald tot 10 miljoen.