Er komt een nieuwe versie van de Xbox 360 aan, althans volgens magazine GameInformer. De zwarte Xbox 360, die zelfs een nieuwe naam heeft gekregen: Xbox 360 Elite, bevat een harde schijf van 120 GB en een HDMI kabel in het pakket. Dit alles moet voor 479 dollar (omgerekend 360 euro) in de winkel komen te liggen. De gehoopte ingebouwde HD-DVD speler blijft uit.

De reden dat het bericht niet direct als waar beschouwd wordt, is dat we te maken hebben met de verradelijke april nummers van magazines, waarin de 1 april grappen vaak heftig in doorgevoerd worden. Echter, ook Engadget.com heeft via 'betrouwbare bronnen' te horen gekregen dat de Xbox 360 Elite zal verschijnen. Men heeft zelfs nog wat extra informatie in petto:

De Xbox 360 Elite wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd, vermoedelijk slechts een paar honderd duizendDe console zelf, de controller en de Live headset zijn allemaal zwartDe Elite is een derde variant van de Xbox 360 en wordt dus naast de Core en Premium pakketten verkochtDe Elite moet op den duur de Premium-versie gaan vervangen, maar dan wel in het witElite modellen zijn koeler dan de huidige Xbox 360, maar of ze ook 65nm chips bevatten is niet duidelijkVolgens verschillende bronnen kondigt Microsoft de nieuwste Xbox 360 volgende maand officieel aan.