Nieuws
THE QUARRY

Volgende grootschalige horrorgame van Supermassive gepland voor 2025

Wijkt mogelijk af van ‘tienerhorror’

Geschreven door Marvin Toepoel op
De regisseur van The Quarry en Until Dawn onthult dat Supermassive Games werkt aan een nieuwe, grote horrorgame.

In gesprek met VGC gaat studioregisseur Will Byles van Supermassive Games in op de toekomst van de studio. Supermassive bracht eerder grootschalige horrorspellen uit, Until Dawn en The Quarry, maar ook enkele kleinere, episodische spellen onder de The Dark Pictures-naam. Volgens Byles is het de bedoeling dat hij en zijn team meer van de grote spellen gaan maken, als vanouds in het horrorgenre.

“Ik vind de luxe van het echt kunnen ontdekken van een personage fijn, en dat krijg je met een langer verhaal. Het irriteert sommige mensen, omdat ze verveeld raken, maar ik vind het echt leuk dat je de diepte in kunt gaan met de personages en relaties kunt ontdekken, op een manier die moeilijker is bij een korter verhaal”, zegt Byles.

“We zijn begonnen met [de volgende game]. Ik kan je er bijna niets over vertellen, maar we zijn begonnen. Het is hetzelfde soort horror, daar blijven we bij. Het is qua grootte gelijk aan The Quarry.”

Wel zegt Byles dat de ontwikkelaar mogelijk afwijkt van “tienerhorror”. “Ik weet niet hoe ver we dat kunnen uitrekken. [..] De hoeveelheid verrassingen die je nog toe kan voegen is gelimiteerd. [..] Het is een beetje afwijkend van die standaard, maar nog steeds klassieke horror.”

Byles zegt dat fans niet weer zeven jaar hoeven te wachten, de tijd die tussen Until Dawn en The Quarry zat. “Nee, zeker niet. Het wordt 2025, of misschien 2026.”

Bron: VGC

Dit artikel delen:

Lees meer

Mogelijk meer details Assassin’s Creed Mirage gelekt Naughty Dog plaatst eerbetoon aan overleden medewerker in The Last of Us Part 1
1

Reacties op: Volgende grootschalige horrorgame van Supermassive gepland voor 2025

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Snoop213

    • 3 september 2022 18:23
    Kunnen ze niet een soort game maken die zich niet focust op horror.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.