Hoewel John Carmack, mede-oprichter van Id Software, eerder heeft gezegd dat hij waarschijnlijk nooit een game voor de Wii uit zou brengen, komt de maker van Doom en Wolfenstein daar nu op terug. In een interview met MTV Multiplayer laat Carmack namelijk weten dat hij nu toch wat sympathie voor Nintendo's console heeft gekregen.

"Ik speelde de laatste tijd vaker op de Wii dan mijn vier jaar oude zoontje. Ik heb dus duidelijk een zwak voor de console gekregen. Maar laat ik voorop stellen dat Rage (een game die nu in ontwikkeling is bij Id Software) absoluut niet geschikt is voor de Wii. We hebben al een paar keer vergaderd over een eventueel project met daarin ruimte voor een game voor de Wii die daarnaast gerelateerd wordt aan een game voor de iPhone. Ik heb in ieder geval wel zin in een dergelijk project, omdat ik het geweldig vind wat Nintendo met de Wii en de DS heeft gedaan", aldus Carmack.

Op de vraag of de game gebaseerd wordt op een bestaande franchise van Id Software antwoordde Carmack het volgende: "Het wordt een compleet andere game, maar wel gebaseerd op een bestaande franchise. Hierdoor creëren we toch wat houvast. De titels die op dit moment bij ons in ontwikkeling zijn, komen hier echter niet voor in aanmerking."