Volgens Persson is de game nog lang niet klaar en zijn er momenteel twee prototypes. "Deze zijn nog niet echt leuk, maar ik voel dat het leuk kan worden omdat er nog niets te doen valt." Op de vraag of hij het project ooit uitbrengt, antwoordt hij: "Het ligt eraan of het alleen aan mij gaat liggen en ik nog steeds deze vreemde druk ga voelen." Persson geeft aan dat hij andere ontwikkelaars binnenhaalt en het team gaat uitbreiden om er zeker van te zijn dat de game gemaakt gaat worden.  

0x10c

0x10x is volgens Persson een soort ruimteavontuur, "een first-person-ren-rond-en-probeer-je-schip-intact-te-houden-game." Persson geeft aan dat de game overeenkomsten heeft met Minecraft. "De dingen die jou overkomen, zijn willekeurig gegenereerd", en hij vervolgt, "je kunt je schip aanpassen, je hebt de controle hoe het [schip] uiteindelijk werkt." 

Een groot deel van de game bestaat uit een programmeerbare CPU van je schip, waardoor spelers eigen ervaringen kunnen maken en delen met andere spelers. Persson geeft hierbij echter wel aan dat, hoewel de game modding ondersteunt, er in eerste instantie niet zoveel is aan te passen als in Minecraft.