Fire Emblem is een reeks die de laatste jaren in Europa heel wat succes kent. In Japan heeft Fire Emblem echter nog een veel grotere achterban en daarom brengt ontwikkelaar Intelligent Systems de games daar altijd een heel stukje eerder uit dan bij ons. Vorige maand mocht men in het land van de rijzende zon bijvoorbeeld al aan de slag gaan met de eerste Fire Emblem voor de Wii, terwijl het nog altijd niet zeker is of het spel uberhaupt wel ooit naar Europa zal komen.

Om even to the point te komen, de Wii-versie van Fire Emblem die zopas in Japan verschenen is, naar goede gewoonte, nog steeds enkel offline speelbaar, maar in een interview met Dengeki DS & Wii (een belangrijk gameblad) liet de ontwikkelaar weten dat het volgende deel in reeks gebruik zal gaan maken van de WiFi-mogelijkheden van de Wii. Dit wil dus zeggen dat we het in de toekomst met Fire Emblem online tegen onze vrienden zullen kunnen opnemen.

Een screenshot uit Fire Emblem: Goddess of Dawn voor de Wii

Verder liet Intelligent Systems nog vallen dat ze graag een nieuwe Fire Emblem voor de DS zouden ontwikkelen, het systeem is namelijk perfect om een SRPG (Strategic Role Playing Game) op te spelen. Wanneer het nieuwe Wii- en DS-deel van Fire Emblem in de winkels te vinden zal zijn is nog niet duidelijk.