THQ had vorig jaar een verrassende hit te pakken met Drawn to Life, een platformgame met de originele kwinkslag dat je zelf je hoofdpersonage en diverse elementen in het spel moest tekenen. Dat het verder een zeer middelmatige platformer was, deed niets af aan de sterke premisse. De casual gamer liep ermee weg, terwijl de hardcore gamer zich vermaakte met de eerste platformgame waarin je een fallus met armpjes kon spelen.

Een vervolg kon dus niet uitblijven. Na een al eerder bevestigde Wii-versie van Drawn to Life, komt THQ dit jaar ook nog met Drawn to Life: SpongeBob SquarePants Edition - waarmee men direct twee ijzersterke merken met elkaar combineert.

Toevalligerwijs is er een SpongeBob-episode waarin SpongeBob en Patrick een potlood vinden waarmee ze hun tekeningen tot leven kunnen wekken. Een van de tekeningen, DoodleBob, blijkt een gemene kloon van SpongeBob te zijn. En precies die DoodleBob, vormt je tegenstander in Drawn to Life: SpongeBob SquarePants Edition. Het spel zou in het derde kwartaal moeten verschijnen.

De eerste versie van Drawn to Life