Waar de vorige downloadbare contentpakketten het verhaal voortzetten van het originele Left 4 Dead 2, zal de nieuwe Cold Stream-content minder verhalend zijn, maar de gameplay geheel in het middelpunt zetten. Cold Stream is de eerste downloadbare campagne in een DLC-pakket dat niet door Valve zelf wordt ontwikkeld. De campagne wordt gemaakt door de onafhankelijke ontwikkelaar Matthew Lourdelet.

Lourdelet heeft binnen de community naam gemaakt met 2 Evil Eyes, een campagne voor Left 4 Dead 2 van zes hoofdstukken, en werkt nu aan Cold Stream. Valve zegt gefascineerd te zijn door de gameplay en effecten die Lourdelet in Cold Stream verwerkt en dacht er in eerste instantie aan om zelf een handje te helpen bij het project. "De verleiding was groot, maar we hebben besloten om het niet te doen. We hebben een beter idee: we willen dat jullie, de community, deel uitmaken van het proces om deze campagne uiteindelijk naar de PC, Mac en Xbox 360 te brengen."

Bèta

Cold Stream gaat binnenkort in bètafase waarin spelers de kans krijgen om feedback te geven. Ondanks dat de bèta alleen op PC en Mac te spelen is, zal de content uiteindelijk ook zijn weg vinden naar Xbox 360. Wanneer het complete downloadbare pakket, dat zowel Cold Stream als de drie nog niet opnieuw uitgebrachte campagnes uit de eerste Left 4 Dead bevat, uitkomt is nog onbekend. Wel is duidelijk dat dit enige tijd zal zijn na de release van Portal 2 op 22 april.