Op 21 juni volgend jaar zal op het Schouwburgplein te Rotterdam Free Gaming, het grootste gratis toegankelijke gaming event in de buitenlucht, plaats vinden. Iedereen kan hier gratis naar toe komen voor het spelen van oude, bestaande en nieuwe games, het bekijken van kunst en cultuur die invloed uitoefenen op games en genieten van optredens en wedstrijden.

Free Gaming is een evenement ontwikkeld rondom de wereld van games en gamers, met als doel de wereld van gaming voor iedereen zichtbaar te maken. Rotterdam wordt tijdens Free Gaming het gamend epicentrum van de wereld, primair gericht op gamende jongeren van 5 tot 25 jaar.

Er is onder andere aandacht voor:

De nieuwste games van alle belangrijke uitgeversGames & Education ism ROC ZadkineSerious GamingCase ModdingCity GamingTrading cardsCinema gamingWorkshopsContests

Free Gaming vindt 21 juni 2008 van 14:00 tot 23:00 plaats op het Schouwburgplein in Rotterdam. Het Schouwburgplein is een groot plein, centraal gelegen in het centrum van Rotterdam. Het Centraal Station van Rotterdam ligt op nog geen 5 minuten loopafstand.

Free Gaming is een initiatief van de Stichting Free Gaming. De Stichting Free Gaming bundelt krachten op het gebied van werving, evenementen, publieke sector, gaming en belevingsmarketing. Met haar zetel in Rotterdam staat zij midden in het bruisende hart van een vernieuwende samenleving. Het doel van deze stichting is het initiëren van van projecten en evenementen rond games en gamers en het bevorderen van de belangen van gamers. Het Free Gaming event draagt hierin bij, door ook niet-gamers te laten ziendat gamen meer is dan audiovisueel entertainment. De Stichting Free Gaming werkt samen met Buro Fris en The Game Syndicate bij de realisatie van het evenement.