De belangrijkste vraag die Ron en Arthur morgen willen beantwoorden: is het de moeite waard om de trip naar Duitsland te maken om een Xbox One te scoren. Daarnaast kijken ze hoe Nederlandse retailers er tegenover staan dat de Xbox One hier niet officieel verkrijgbaar is. En hoeveel vraag is er eigenlijk vanuit Nederland naar de Xbox One? Hebben winkeliers overwogen om de Xbox One te importeren? En hoe zijn die ervaringen in Duitsland - zijn er veel landgenoten die hetzelfde hebben opgevat of hem al hebben voorbesteld?

Ron en Arthur verzorgen tijdens deze trip zowel een verslag voor InsideGamer en Gamer.nl, een samenwerkingsverband tussen de twee zustersites in hun zoektocht naar de Xbox One.

Hoe ziet het schema eruit?

Het tweetal start hun reis in Tilburg en rijdt via 's-Hertogenbosch naar Nijmegen. Hier doen zij een paar gamewinkels aan om te vragen naar hun ervaringen met (het gebrek aan) de Xbox One. Rond het middaguur steken ze de grens over en begint de ware zoektocht. 

Hoe is dit allemaal te volgen op Gamer.nl?

Morgen vind je de hele dag door een liveblog op de site. We hebben hiervoor gekozen omdat een video te lang zou duren om in elkaar te zetten. De Xbox One komt immers morgen al uit in Europa. Het tweetal vind je ook heel de dag door op Twitter via @RonSchrijft en @arthurvanvliet. Zij zullen eventuele vragen beantwoorden en belevingen delen met de hashtag #X1tripGNL.

We hopen dat het tweetal veel plezier beleven aan hun avontuur en wie weet houden ze er nog een Xbox One aan over.