De GamePad zelf beschikt ook over een microfoon en speakers, maar deze kunnen worden gebruikt voor in-game voice-chat. Mogelijk krijgt de spelcomputer deze optie wel in de toekomst, of via een app die gedraaid kan worden als er geen game wordt gespeeld. Nintendo heeft deze mogelijkheid namelijk al een keer getoond in een video.

Vooralsnog is in-game voice-chat alleen mogelijk met een headset, zoals een gelicenseerde headset van Turtle Beach of MadCatz (Tritton). Het is nog onduidelijk of headsets zonder officiële licentie gebruikt kunnen worden voor voice-chat. De headset wordt aangesloten via de koptelefoonpoort van de GamePad. Dat gebeurt altijd met een kabel; draadloze headsets zijn vooralsnog geen optie op Wii U.

De Pro Controller van de Wii U heeft geen koptelefoonaansluiting, dus gamers die met die controller willen spelen en willen chatten tijdens een game, moeten de GamePad in de buurt neerleggen om de headset op aan te sluiten.

Per game

Anders dan op Xbox 360 is het chatsysteem niet voor het hele systeem, maar per game geregeld. Het is dus niet mogelijk om te chatten met iemand die een andere game aan het spelen is. Ook niet elke game zal bij lancering voice-chat-ondersteuning bieden. Onder de games die dat wel doen, bevinden zich Assassin's Creed 3, Call of Duty: Black Ops 2 en Mass Effect 3.