Wie moeten we nou nog geloven? Wat moeten we voor waar aannemen en wat niet? Hoe lang zal deze strijd nog voortduren? Wie zal het zeggen? Het levert in ieder geval wel een interessante soap op met voldoende kijkcijfers. Eerst was er het verhaal dat zowel FIFA 07 als PES6 voor 12 maanden exclusief op de Xbox 360 zouden verschijnen. Vervolgens kwam EA met de verklaring naar buiten dat dit verhaal niet helemaal zou kloppen. De exclusiviteit zou tot 'het einde van het jaar' duren. Fiscaal jaar of kalenderjaar? Dat is nog steeds niet duidelijk.

Duidelijk is wel dat ook Konami zich nu actief in het strijdgewoel gemengd heeft. Men heeft nu samen met Microsoft een persbericht de deur uitgedaan waarin te lezen valt dat Pro Evolution Soccer 6 voor 12 maanden exclusief op één next-gen console te spelen zal zijn, de Xbox 360. Versies voor de PS3 en/of Wii zijn binnen deze tijdsperiode uitgesloten. Sorry, dat moest even dikgedrukt, zodat er nog een beetje een touw aan vast te knopen is. Dit betekent dus niet dat er binnen die tijdsperiode geen versies voor PS2, PC, NDS of PSP op stapel staan. Gelukkig maar!

Dus nog even kort samengevat:

FIFA 07: tot het einde van dit kalenderjaar, of het einde van het fiscale jaar exclusief voor de Xbox 360 binnen de next-gen consolemarkt. PES6: twaalf maanden exclusief voor de Xbox 360 binnen de next-gen consolemarkt.

Dat is er uit. Nu maar hopen dat we niet nog meer tegensprekende berichten tegen het lijf lopen de komende tijd!