Je hebt racecockpits en racecockpits. En je hebt de Force Dynamics 301, het ultieme stukje racing hardware voor de echte virtuele raceliefhebber. De 301 is een full-blown bewegingssimulator die gebruikt kan worden voor racegames en eventueel ook flightsims. Door de mogelijkheid om over 6 assen te bewegen kun je met dit apparaat elke hobbel in de weg voelen. Ook betekend dit dat de g-krachten van een echte racewagen gesimuleerd kunnen worden.

Force Dynamics is een net beginnend bedrijf dat tot nu toe alleen een prototype heeft van de uiteindelijke commerciële versie van hun simulator. Het gaat hier om een versie die uiteindelijk compleet aan te passen is aan de gebruiker. Deze versie zal waarschijnlijk, ahemmm, $10.000 tot $30.000 kosten, afhankelijk van de opties.

Om ook de niet zo rijke gamer te berijken is men bezig verschillende goedkopere versies te ontwikkelen met meer beperkte opties, die volgens schattingen geprijsd moeten gaan worden vanaf $2000. Om jullie te laten watertanden heeft Force Dynamics een sublieme demofilm van hun prototype online gezet terwijl het getest wordt met racesims Live For Speed en NASCAR 2003. Voor het 60MB zware filmpje, dat hier is te krijgen, moet je jezelf wel registreren op de BoomTown site. Dit is echter zeker de moeite waard, want zo'n stukje hardware heb je nog nooit gezien. Om een beeld te krijgen van wat de raceliefhebber het liefst ziet in zo'n bewegingssimulator heeft Force Dynamics een enquête op hun site gezet. Dus als je behoefte hebt om wat feedback te geven kun je de enquête hier invullen of stel hen persoonlijk een vraag op hun forum