Sega heeft eindelijk de eerste informatie vrijgegeven over het vervolg op het maffe Seaman. Seaman kwam oorspronkelijk uit voor de Dreamcast en het was de bedoeling dat je, door middel van een microfoontje, met een vis ging communiceren. De vis had het hoofd van een mens, dus kon het ding nog terugpraten ook en zo bouwde je een hele vreemde relatie op. Met Seaman 2 mogen we kennis maken met een heuse mens.

Nouja, mens is een groot woord. Het gaat in Seaman 2 om een kleine neanderthal, een oermens. Het ras minimensjes zou geleefd hebben in Peking, waar Russische wetenschappers botjes vandaan hebben gehaald om ze vervolgens te klonen. Dit is zo succesvol dat ze besluiten de mensjes in massaproductie te nemen en ze vervolgens te verkopen als huisdiertjes. Er zijn al 3,000 stuks gemaakt en jij bent één van de eerste die met zijn eigen oermensje mag spelen.

Onderstaande foto’s van website 1up laten zien hoe je oermensje allemaal te gebruiken is in de praktijk. Een Russische man prijst het product aan in een soort reclame. Zo kunnen ze je opbeuren als je het niet meer ziet zitten, helpen ze je meedenken met lastige kwesties en.. maken ze vuur!

Om met je eigen oermensje te praten heb je uiteraard de speciale controller nodig met ingebouwde microfoon. Vervolgens kun je met je oermensje communiceren en zul je hem natuurlijk ook wat moeten opvoeden. Het spel verschijnt volgend jaar in Japan voor de Playstation 2. Andere data zijn er nog niet genoemd. Wat zou jij allemaal met je eigen oermensje doen?