VN bestrijdt honger met gratis game | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het lijkt er op dat gratis spellen zijn ontdekt als propaganda en voorlichtingsmiddel. Na het Amerikaanse leger en een eerdere game van de VN komt er binnenkort een spel uit van United Nations World Food Programme, een organisatie die vorig jaar ruim 100 miljoen mensen voedsel verstrekte In het spel worden jonge kinderen voorgelicht over de werkwijze en doelen van het WFP

Het spel wordt een soort mengeling tu en Tomb Raider en voorlichting van het WFP, aldus één een woordvoerder. De speler moet verschillende mi ies volbrengen. Dit verschilt van het droppen van voedsel, tot het opbouwen van een economie in Simcity stijl. Als een mi ie succesvol is volbracht krijgt de speler een filmpje te zien hoe de WFP de situatie had aangepakt. Behaalde scores kunnen online worden bekeken, en vergeleken worden met andere wereldredders-in-spé.It starts with a short movie that explains a crisis in an imaginary country due to drought and civil war, two of the main reasons for people being hungry in the world," he told the BBC programme, Go Digital.

The challenge for players is to complete a series of mi ions, guided by a team of WFP characters. Met de game wil het WFP de naamsbekendheid vergroten. De game gaat gratis via internet verspreid worden, en komt beschikbaar voor de PC en de Mac.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou