Vlieggame Retry van Angry Birds-maker wereldwijd uitgebracht | Gamer.nl

Vlieggame Retry van Angry Birds-maker wereldwijd uitgebracht | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Retry was sinds mei al beschikbaar in de Canadese, Finse en Poolse App Store. Nu brengt Rovio de game wereldwijd uit via het uitgeeflabel VL11, dat bedoeld is voor experimentele games.

De vlieggame is gratis verkrijgbaar op iOS en Android. De gameplay is vergelijkbaar met die van Flappy Bird. De speler navigeert een vliegtuig door een tweedimensionale spelwereld en moet obstakels vermijden. Lukt dit niet, dan moet er opnieuw begonnen worden.

Er zijn in Retry verschillende levels waarin steeds drie sterren verdiend kunnen worden, zoals in de Angry Birds-serie. Dit kan door diverse uitdagingen aan te gaan, zoals muntjes verzamelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou