Onder het motto: "laten we zoveel mogelijk vage games op de Gamecube releasen", heeft de Japanse game-ontwikkelaar TAM besloten het in Japan razendpopulaire spel [i]I'm an Air Traffic Controller" op de Gamecube uit te brengen. Het spel is een kruising tussen een manager en routeplanner, en de Japanners zijn er gek op.

In het spel is het de bedoeling om plaats te nemen in de verkeerstoren van een groot vliegveld, en vervolgens te zorgen dat alles op rolletjes verloopt, en dat er geen nare ongelukken gebeuren. Zo zal je 's nachts de landingsbaan moeten verlichten, en bij te hefttige sneeuwval moet je de vliegtuigen doorsturen naar andere vliegvelden. Spannend .

I'm an Air Traffic Controller op de GBA. Nu maar hopen dat de Gamecube versie er ietsjes beter uitziet

In verband met de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten heeft TAM besloten de release filnk uit te stellen. Waar de firma eerst gepland had de game uit te brengen voor kerstmis dit jaar, hebben ze nu besloten de game in het tweede kwart van 2002 in de Japanse schappen te leggen.

De vraag is nog wel of het westen ook met deze game in aanraking zal komen, gezien het hoge vaagheids-gehalte van de game.