Codemasters heeft vandaag een demo van diens nieuwste vliegsimulator Heroes of the Pacific vrijgegeven. De probeerversie laat ons zowel kennis maken met de single- als multiplayer van de game. De singleplayer missies spelen zich af op Pearl Harbor, Wake Island en Marshalls Islands. De vliegtuigen die je in deze missies in de lucht mag hangen zijn de Corsair F4U-4, de Lightning P38F-15, de Tempest MkII en de Bearcat F8F.

Het multiplayer level kan over LAN of internet tot en met acht spelers gespeeld worden. De schietvoertuigen die je hierin mag gebruiken zijn de Zero A6M2, de Raiden J2M2, de FW-190A-8 en de Frank KI-84-1A. Voorlopg is de demo enkel nog van Codemasters eigen Heroes of the Pacific site te downloaden, wat betekent dat je je moet registeren, voordat je de 313 MB grote file op kunt halen. Via deze link vind je tevens de systeemeisen van het spel.

Naast een PC versie verschijnt er ook een Xbox en Playstation 2 editie van Heroes of the Pacific. Alledrie de versies moeten op 9 september in de winkel liggen.