Nieuws
VLC Media Player

VideoLan wil VLC Media Player naar Nintendo Switch brengen

Ook PlayStation 4 wordt genoemd

Geschreven door Rick Bloemzaad op
De lead developer van VideoLan, Jean-Baptiste Kempf, heeft gezegd dat het bedrijf de applicatie naar meerdere platformen, zoals de Nintendo Switch, wil brengen. Dit zegt Kempf tijdens een interview met VentureBeat.

Tijdens het interview wordt besproken wat de toekomst gaat beteken voor de het programma. VLC Media Player werd in 1996 ontwikkeld door een groep studenten in Parijs die een manier wilde vinden om op efficiënte wijze video's te streamen op hun campus. Al snel groeide deze nieuwsgierigheid uit tot een academisch project en werd het programma ontwikkeld.

Met de VLC Media Player kunnen gebruikers op makkelijke wijze videobestanden afspelen die andere applicaties op platformen normaal niet ondersteunen. Tegenwoordig is het gratis programma op bijna elke computerplatform verkrijgbaar en wordt nu bij moederbedrijf VideoLan overwogen om deze beschikbaarheid nog verder uit te breiden.

Nintendo Switch

Volgens Kempf overweegt het bedrijf momenteel om het programma naar de Nintendo Switch te brengen evenals de PlayStation 4. Op dit moment is VLC al beschikbaar op de Xbox One via de Microsoft Store. Videoapplicaties op de Nintendo Switch zijn nu nog relatief schaars. Op het moment van schrijven zijn alleen de applicaties YouTube, NicoNico en Hulu verkrijgbaar op de Nintendo eShop.

Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog de vraag. Wel werd duidelijk dat het bedrijf kort geleden een nieuwe mijlpaal had bereikt met in totaal drie miljard downloads van de applicatie sinds de oprichting.

Eerder ging er het gerucht dat ook Netflix naar de hybride console gebracht ging worden, maar daar is verder niets meer van vernomen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Travis Strikes Again: No More Heroes is waarschijnlijk te absurd voor jou Draken naar The Elder Scrolls Online met nieuwe update 'Elsweyr'
1

Reacties op: VideoLan wil VLC Media Player naar Nintendo Switch brengen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Fpsbig

    • 16 januari 2019 15:01
    Zou wel leuk zijn als je dan gewoon mkv bestanden op je micro sd kan zetten die die kan lezen. Maar dat zal wel niet gaan ben ik bang.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.