Vlambeer's Rami lanceert puzzelgame Sumico vanuit Gamescom | Gamer.nl

Vlambeer's Rami lanceert puzzelgame Sumico vanuit Gamescom | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Tijdens een ceremonie op Gamescom drukte Rami op een knop, waarna de Android-game live ging. De puzzelgame laat spelers hoofdrekensommen oplo en zodat zeshoekige blokken weggewerkt kunnen worden. Hoewel de game vooralsnog alleen op de Google PlayStore beschikbaar is, verschijnt volgende maand de iOS-versie. Verder wordt er gewerkt aan een 3DS-versie.

Sumico is gemaakt door Ludimotion, bestaande uit Joris Dormans van Ludomotion en Control-oprichter en journalist Matthijs Dierckx. Vlambeer's Rami Ismail had een adviserende rol tijdens de ontwikkeling van de game. Het is niet voor het eerst dat Rami een game tijdens een evenement lanceert: vorig jaar werd Vlambeer's androidversie van Ridiculous Fishing gedurende de Control Conference live gezet.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou