Eerder gingen er al geruchten dat Electronic Arts bezig zou zijn met een game gebaseerd op de The Godfather trilogie, vandaag heeft Vivendi Universal bekend gemaakt dat het een andere misdaadklassieker in gamevorm zal gieten en wel het briljante Scarface, met Al Pacino in de hoofdrol. De film gaat over Tony Montana, een Cubaanse vluchteling die in de jaren 80 in Miami een machtige positie in het drugscircuit weet te bemachtigen.

Scarface The Game zal vooral gebruik maken van karakters, locaties en het tijdsbeeld van de film, maar bevat een nieuwe verhaallijn aan de hand van David McKenna, de schrijver van onder andere American History X, Get Carter en S.W.A.T. Het verhaal zal de speler door verscheidene locaties leiden, van de straten van Miami tot de Bahamas.

Scarface wordt omschreven als een 'third person action shooter', maar zal ook veel interactie met karakters bevatten. Zo zal je deze personages uit kunnen horen om informatie te verkrijgen, of zakelijke deals kunnen sluiten. Radical Games staat aan het roer van de ontwikkeling van het spel. Deze firma schreef eerder onder andere The Simpsons: Hit and Run achter haar naam. Scarface wordt eind 2005 op consoles verwacht.Met dank aan RDJ134 voor het melden van dit nieuws.