Vivendi Universal Games heeft de deuren gesloten van de ontwikkelstudio in Bellevue, Washington. Deze studio was ooit het hoofdkwartier van Sierra, ooit één van de belangrijkste gameontwikkelaars, vooral op het gebied van adventurespellen. Klassiekers als King's Quest en Leisure Suit Larry werden onder andere in die studio gemaakt. Tevens heeft men besloten om de reeks games met de Hoyle licentie, vooral kaart- en schaakspellen, stop te zetten. Deze reeks was een behoorlijk succes bij de casual gamer.

Eerder sloot Vivendi Universal games al de legendarische ontwikkelaars Impressions en Papyrus. In totaal zouden er zo'n 350 werknemers, wat gelijk staat aan 40% van het totale aantal werknemers dat Vivendi Universal in Noord-Amerika heeft, ontslagen zijn. Er zijn vooralsnog geen ontslagen gevallen bij Blizzard Entertainment, maar daar is sowieso al sprake van een flinke vrijwillige leegloop.

Vivendi Universal Games is, ondanks het opdoeken van de studio die ooit Sierra was, nog wel van plan om de Sierra 'brand name' te blijven gebruiken, onder andere voor Half-Life 2 en F.E.A.R.