Na Crash Nitro Kart en Crash Twinsanity, komt Vivendi eind dit jaar met Crash Tag Team Racing, een spel dat het beste van beide voorlopers in zich zou moeten verenigen. Het spel is namelijk een car-combat titel waarin je tevens uit je auto kunt stappen en de spelwereld kunt verkennen, op zoek naar bijvoorbeeld nieuwe wapens voor je vehikel.

Een optie waar men bij Vivendi bijzonder trots op is, is het zogeheten 'clashing', waarmee je midden in een race je auto kunt vastklampen aan die van je tegenstander. Zodoende verkrijg je een soort van super-auto met nog meer vuurkracht dan voorheen.

Crash Tag Team Racing ondersteunt multiplayer via splitscreen en system link op de PS2, Xbox en GameCube, tot maximaal acht spelers. Er komt ook een versie voor de Nintendo DS die met acht spelers draadloos te spelen is. De grote versie wordt ontwikkeld door Radical Entertainment (Simpsons Hit & Run), terwijl de versie voor de DS van de hand van Sensory Sweep komt. De release zou in de herfst plaats moeten vinden.