Sinds zijn debuut in 1996 is Crash Bandicoot al meer dan 30 miljoen keer over de toonbank gegaan en als het aan Vivendi Universal Games ligt, wordt dit getal nog wel wat hoger. Men kondigt vandaag immerws Crash Bandicoot: Unlimited aan waarmee Crash, na zijn raceuitstapje met Nitro Kart, weer terug keert naar zijn roots in het platformgenre.

Crash Bandicoot: Unlimited wordt ontwikkeld door Traveler's Tales al heeft men ook de hulp in geroepen van animatiefilmmaker Jordan Reichek van Perky Pickle Studios, bekend van Ren & Stimpy, waardoor je alvast de nodige vreemde karakters en situaties kan verwachten.

Het verhaal van Crash Bandicoot: Unlimited is sowieso al vrij apart te noemen. Een nieuwe vijand, The Evil Twins genaamd, heeft namelijk voet aan land gezet op het eiland van Crash en heeft het plan bedacht het eiland maar even met de zee gelijk te maken. De enige oplossing die er voor Crash nog overbleef was samen gaan werken met zijn aartsvijand, Dr. Cortex. Dit is de enige manier waarop het eiland nog van de ondergang gered kan worden, al verloopt te samenwerking niet helemaal op rolletjes.

In Crash Bandicoot: Unlimited maken meerdere speelbare karakters hun opwachting. Naast Crash en Dr. Cortex mag je ook nog de controle nemen over Nina Cortex, het nichtje van de gemene dochter. Ook zijn er levels waarin je over Crash en Dr. Cortext tegelijk de controle neemt. Crash Bandicoot: Unlimited verschijnt in het derde kwartaal op Xbox en PS2.