Nieuws

Vive XR Elite-mixed-realitybril onthuld

Headset verschijnt op 25 februari en kost 1449 euro

Geschreven door Michel Musters op
HTC heeft tijdens de CES een nieuwe mixed-realitybril onthuld, genaamd de Vive XR Elite.

De headset, die niet verbonden hoeft te worden aan een computer voor gebruik maar dit wel mogelijk maakt, gaat 1449 euro kosten en komt met twee controllers. Daarbij kan er dus tussen vr- en ar-functies gewisseld worden.

De headset heeft een resolutie van 1920 bij 1920 pixels per oog en een verversingssnelheid van 90Hz. Er is 12 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslag. Met de ingebouwde camera's worden de handen of controllers van de speler gevolgd. Eye-tracking is - in tegenstelling tot bijvoorbeeld de PlayStation VR2 - niet aanwezig, maar later dit jaar kan deze techniek optioneel worden toegevoegd.

Daarbij is de headset met 625 gram behoorlijk licht - al is de Quest 2 nog altijd iets lichter. Men kan daarbij de achterkant van de headset weghalen, waardoor het gemakkelijker wordt om de Vive XR Elite onderweg te dragen. Aangezien de batterij aan de achterkant van de headset zit, moet de bril dan op een andere manier stroom krijgen - bijvoorbeeld met usb via een powerbank of netstroom, of via de kleinere accu die ongeveer tien minuten aan stroom biedt tijdens noodgevallen.

De Vive XR Elite kan nu al gereserveerd worden en komt op 25 februari officieel uit.

Dit artikel delen:

Lees meer

Kerbal Space Program nu gratis via Epic Games Store PlayStation 5-tekort is volgens Sony ver voorbij
1

Reacties op: Vive XR Elite-mixed-realitybril onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 6 januari 2023 13:11
    Voor consumenten een big fail, 1000 euro duurder dan de Pico 4 of Quest 2 met een lagere resolutie is gewoon niet goed te praten. En nee zowel bytedance als Meta leggen geen 1000 euro extra bij, dat is hooguit 200, dus dat daarom de prijs zo hoog is, zoals HTC in een eerdere sneer naar deze bedrijven deed, is regelrechte BS. Wel is nog niet helemaal duidelijk of het hier om XR2 gen-1 (pico 4, Quest 2) gaat of gen-2, is het gen-1 dan is het helemaal een big fail. Zo jammer want de Vive en de Vive pro waren echt goede headsets voor hun tijd, maar daarna mist HTC telkens weer net de plank met wel iets.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.