Visual novel Steins;Gate krijgt in 2015 westerse release op PS3 en Vita | Gamer.nl

Visual novel Steins;Gate krijgt in 2015 westerse release op PS3 en Vita | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Er komt naast de digitale versie mogelijk ook een fysieke versie. Er is nog geen precieze releasedatum bekend.

De uitgever hint op Twitter al maanden naar Steins;Gate door zinnen te plaatsen als "Error. Human Is Dead. Mismatch", "tuturu!" en "Ik kreeg zojuist een berichtje van mijn toekomstige zelf met het winnende lotnummer van volgende week". Daarnaast verwijst de uitgever direct naar de visual novel door onderstaande zin te tweeten.

Steins;Gate is een visual novel die oorspronkelijk in 2009 uitkwam in Japan. Vlak daarna werd een manga-adaptatie ontwikkeld en in 2011 kreeg Steins;Gate een anime. De visual novel kreeg al eerder een onofficiële PlayStation 3- en Vita, maar een officiële versie liet op zich wachten. Dit jaar verscheen de Engelstalige pc-versie nog.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou