Visceral Games' Star Wars-titel klinkt als Uncharted | Gamer.nl

Visceral Games' Star Wars-titel klinkt als Uncharted | Gamer.nl

Amy Hennig, de schrijver van de eerste drie Uncharted-games en op dit moment samen met EA en Visceral Games werkend aan een Star Wars-game, heeft meer details gegeven over de aankomende titel.

"We proberen de sfeer correct te krijgen", vertelt Hennig tijdens een panel op Star Wars Celebration. "Mijn schrijfpartner Todd Stashwick noemt het luchtige urgentie. Het moet om een charmante held draaien. Er is humor maar tegelijkertijd staat er iets op het spel." Hennig omschrijft hiermee ook de Uncharted-games, waar hoofdpersonage Nathan Drake voor een komische noot zorgt, maar het ondertu en wel om serieuze zaken gaat.


Hennig zegt zich bezig te hebben gehouden met het uitpluizen van de film om te zien hoe ze het beste als game kunnen werken. "Het doel is dat tegen de tijd dat spelers de game uithebben, ze het gevoel hebben dat ze een Star Wars-film hebben gespeeld."

Wat Hennig ook belangrijk vond, was een sterke cast bestaande uit veel verschillende personages, omdat dit ook de e entie van de filmreeks is. "Als je kijkt naar de originele trilogie, dan is het net zo goed Leia's, Han's en Vader's verhaal als die van Luke."

Het is nog niet bekend wat voor soort game de Star Wars-titel van Visceral wordt, al vermoeden veel mensen dat het - net als Uncharted - om een third-person actiegame gaat. Dit is echter nog niet bevestigd. EA werkt daarnaast nog aan andere Star Wars-games, waaronder een vervolg op Star Wars Battlefront en een actiegame van Respawn Entertainment, de ontwikkelaar van TitanFall. Onderstaande beelden Visceral's Star Wars-game werden op E3 afgelopen juni getoond.

Star Wars
Star Wars
Star Wars

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou