Plague Inc. populair in China vanwege uitbraak coronavirus

Plague Inc. populair in China vanwege uitbraak coronavirus

Plague Inc. is razend populair in China sinds het uitbreken van het coronavirus. Ontwikkelaar van de virusgame. Ndemic Creations, laat weten dat het ‘geen wetenschappelijk model’ is.

In Plague Inc. creëren spelers een eigen virus met als doel de hele wereldbevolking te infecteren en te doden. Sinds de uitbraak van het dodelijk coronavirus bereikte de game een nieuwespelerspiek van bijna 18.000 gelijktijdige spelers, voornamelijk Chinees. Hoewel de game volgens sommige spelers wordt gebruikt als copingstrategie of educatief middel, zegt ontwikkelaar Ndemic Creations dat de game daar niet zozeer voor is bedoeld.

“We hebben de game ontworpen om realistisch en informatief te zijn, zonder serieuze problemen te sensationaliseren. Dat is erkend door de Centers for Disease Control and Prevention en andere vooraanstaande medische organisaties.

Houd echter in het achterhoofd dat Plague Inc. een game is, en geen wetenschappelijk model, en dat de uitbraak van het coronavirus een zeer echte situatie is die invloed heeft op een groot aantal mensen. We willen spelers aanbevelen informatie direct bij lokale en wereldwijde gezondheidsautoriteiten te zoeken.”

Momenteel worden wetenschappers ingezet om het coronavirus te onderzoeken, waarmee naar schatting 3000 Chinezen zijn besmet en 80 mensen aan zijn overleden. Franse, Canadese en Australische autoriteiten melden dat het virus ook daar is opgedoken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver beep beep grammar nazi alert

0
test

@denver dat moest er ook staan. Thanks!

0
test

@denver Thx Denver voor je wijze les! PS: Je weet dat een naam altijd met een hoofdletter begint toch?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver duidelijk een typefout

0

Aanbevolen voor jou