Het niveau van een gemiddeld TV programma is momenteel dermate laag dat het haast provocerend wordt om een programma met fatsoen op de buis te brengen. Een van deze niveauverlagende programma's is Fear Factor, waarin kandidaten met hun ergste angsten geconfronteerd worden. Van duizelingwekkende bungeejumps tot de meer ranzige dingen als het eten van insecten, in Fear Factor komt het allemaal voorbij.

Gezien het feit dat de kijkcijfers van Fear Factor redelijk hoog zijn dacht men er bij Arush, bekekend van Devastation, verstandig aan te doen licentie te nemen op dit programma om er een spel omheen te maken. Niet alleen zal je de duizelingwekkende stunts tot uitvoering moeten brengen, ook zullen de meer ranzige aspecten van het programma aan bod komen.Fear Factor: Unleashed will include many of the challenges fans of the show expect, such as verbal psyche-out attempts, gross-out challenges and death-defying stunts. The video games will also feature even more insane stunts, ones that could never be pulled off in real life. These dangerous stunts will have gamers' pulses racing and add an edge to Fear Factor that can only be done in video games.Oefening van jongs af aan is vereist voor Fear Factor

Hoe men precies het gevoel van stront happen over wil brengen naar de speler is nog wat onduidelijk. Misschien is het wel de bedoeling om middels buttonbashen de kots binnen te houden? We zullen het pas in 2004 zien want in dat jaar hoopt Arush de angsten van Fear Factor op je computerscherm te toveren. De platformen waarvoor het spel uitkomt zijn nog niet duidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt het een multiplatform aangelegenheid.