Virtualreality-game van Joyce's Ulysses in de maak | Gamer.nl

Virtualreality-game van Joyce's Ulysses in de maak | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Kidney wil met de virtualreality-game de roman van Joyce toegankelijker maken zodat mensen beter kunnen inzien wat het boek lezers te bieden heeft. "Ik denk dat de meeste lezers afgestoten worden door Stephen Dedalus' bijna niet te doordringen gedachtenstroom in de eerste drie hoofdstukken. (...) Dit project zorgt voor een nieuwe manier waarop deze hoofdstukken doorgrond kunnen worden en bieden een verse manier om in te stappen voor nieuwe lezers." 

In de game worden de gedachtenstromen naast voorgelezen, ook gevisualiseerd door middel van tekstuele annotaties, afbeeldingen en links. Spelers kunnen tijdens de verkenning stoppen en links onderzoeken om zo meer inzicht te krijgen.

In totaal wilde Eoghan Kidney een bedrag van 4000 euro ophalen om een game te maken. Op moment van schrijven is er via Fundit.eu meer dan 4500 euro opgehaald. De game wordt gemaakt op Unreal Engine 3 en moet werkbaar worden met de Oculus: Rift-bril. De game moet beschikbaar worden via PC, Mac, Android en iOS. 

"In Uly es" from Eoghan Kidney on Vimeo.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou