Virgin Games werkt samen met Game Domain International aan een nieuw 3D PC game platform wat straks “voor games moet gaan doen wat iTunes voor muziek heeft gedaan.”

Het platform, dat nu de titel A World of My Own draagt, gaat een aantal features krijgen waaronder snelle downloadsnelheden, een gebruiksvriendelijke interface en extra beveliging. Het zou later dit jaar uit moeten komen met een flinke selectie aan games. PC games distributeur Koch Media is al met Virgin aan het onderhandelen over ondersteuning voor AWOMO.

“Dit is een hele spannende ontwikkeling voor ons, omdat het ons de mogelijkheid geeft om voor PC games te doen wat iTunes voor muziek heeft gedaan,” aldus Richard Branson van Virgin. “De GDI technologie zal een revolutie teweeg brengen in de manier waarop het gros van de mensen games speelt. Ze krijgen meer keuze voor minder geld.”

De voormalige baas van ELSPA Roger Bennett voegt daaraan toe: “na twintig jaar ervaring in de computer- en videogames industrie, kan ik eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd unieke technologie aan het werk heb gezien die een zeer potentiële waarde voor de industrie met zich meebrengt.”