Viking-survivalgame Aska onthuld

Viking-survivalgame Aska onthuld

Sand Sailor Studio heeft de openwereld-survivalgame Aska aangekondigd.

De makers van spellen als Black the Fall en Bossgard onthulden de game met Vikingen in de hoofdrol gisteren, maar op 24 november begint al een gesloten alfatest. Op de Steam-pagina staat een link naar de Discord waar mensen zich voor de test in kunnen schrijven.

Spelers bouwen in Aska een eigen Viking-stam met medespelers op. Er wordt samen gejaagd, gebouwd, gezeild en gevochten. Vier spelers kunnen samenwerken om een stam en dorp op te bouwen. Allerlei computergestuurde leden van de stam kunnen vervolgens aan het werk gezet worden. 

Spelers bouwen daarbij hun eigen Viking-schip, waarmee ze nieuwe landen kunnen ontdekken en land ook voor zichzelf kunnen claimen. De spelwereld wordt daarbij procedureel gegenereerd. Ondertussen moet men zich voorbereiden op de naderende winter, wanneer monsters uit Noordse mythologieën verschijnen.

Hieronder zijn de onthullingstrailer en eerste screenshots te zien. Om 19:00 uur Nederlandse tijd houdt de ontwikkelaar op Twitch echter een livestream waarin meer wordt getoond van de game. Aska moet ergens in 2023 uitkomen op pc.

Watch on YouTube
Aska
Aska
Aska
Aska
Aska
Aska

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Ziet er in ieder geval vreemd genoeg meer cartoony uit dan Valheim

0

Aanbevolen voor jou