Vijfde World of Warcraft-uitbreiding verschijnt 13 november | Gamer.nl

Vijfde World of Warcraft-uitbreiding verschijnt 13 november | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Warlords of Draenor verhoogt het maximale level naar 100 en speelt zich af in de wereld Draenor, waar de orc Grommash Hellscream een overweldigend leger aan het verzamelen is. Spelers krijgen in de uitbreiding de kans om een eigen Garrison op te bouwen, een soort fort dat geldt als de thuisbasis voor computergestuurde personages die de spelwereld ingestuurd kunnen worden. Zij verzamelen dan grondstoffen voor de speler of gaan naar een dungeon toe om uitrusting te verzamelen.

De uitbreiding is al voor te bestellen en geeft spelers die dat doen de mogelijkheid om direct met een level 90-personage te beginnen. Dit om nieuwe of terugkerende spelers niet te ontmoedigen.

Het aantal spelers van World of Warcraft daalde de afgelopen jaren aanzienlijk. Het spel had op zijn hoogtepunt ruim twaalf miljoen spelers. Inmiddels zijn dat er 6,8 miljoen. Blizzard verwacht echter weer een stijging in de spelersaantallen zodra Warlords of Draenor is verschenen. Van het nog altijd populaire spel verschijnt in 2016 ook een film.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou