Op de Russische site CRPG.ru is een (gelukkig Engelstalig) interview met Darcy Pajak en Tom Ohle te lezen, die beiden betrokken zijn met de ontwikkeling van Shadows of Undrentide, een add-on voor de rpg NeverWinterNights. In het interview komt ondermeer naar voren dat de add-on verschillende locaties zal bevatten. Zo zal je ondermeer in de sneeuw kunnen rondstampen, alsmede ook in de woestijn. Er zijn ook nieuwe steden te bezoeken. Daarnaast komen er ook extra tilesets beschikbaar waar de levelmakers zich in vast kunnen bijten.

Naast de nieuwe locaties zijn er ook meer skills toegevoegd die je character nog diverser kunnen maken. Deze skills hebben namen als Great Cleave, Blooded en Arcane Defence. Het belangrijkste nieuws is misschien wel dat er maar liefst vijf nieuwe prestige classes beschikbaar komen. De eerste van de vijf is een Harper Scout, een bepaalde tak van de mysterieuze bewakers, de Harpers. De andere vier zijn onder anderen de Assasin, de Blackguard (een paladin die nu slecht is geworden), de Shadowdancer (een rogue met magische krachten) en de Arcane Archer (een boogschutter met magische krachten)."CRPG.RU: What new weapons were added?

Darcy: Ah, yes, we added "grenade-like" weapons. These will add more diversity and player choice for dealing with combat situations. Currently, the only way to inflict damage like some of these grenade weapons do would be from special damage spells. Of course, these weapons won't be as effective as the higher level spells but it certainly opens up many more options in terms of play. For example, at the cost of a few gold pieces, a player can throw fire bombs at opponents, or throw a bag which tangles the opponent's feet." Naast een flinke hoeveelheid informatie over Shadows of Undrentide kwam ook naar voren dat Bioware op dit moment aan een tweede add-on heet, XP2 (weerktitel) genaamd. Het hele interview is op het Engelse deel van CRPG.ru te lezen.