Vijf Need for Speed-games zijn vanaf vandaag niet meer te koop

Vijf Need for Speed-games zijn vanaf vandaag niet meer te koop

Electronic Arts heeft vijf Need for Speed-games uit de digitale verkoop gehaald. Ook de servers van deze games gaan uiteindelijk offline.

Dat heeft een community manager laten weten op Reddit. Het gaat om de games Need for Speed Carbon, Need for Speed Undercover, Need for Speed Shift, Need for Speed Shift 2: Unleashed en Need for Speed The Run. Vanaf vandaag zijn deze games op geen enkel digitaal platform meer te koop.

Daarnaast gaan de servers van bovengenoemde games op 31 augustus offline. Dat betekent dat de spellen vanaf dat moment alleen nog maar als singleplayergames gespeeld kunnen worden - mits men in het bezit is van deze games natuurlijk.

"De beslissing maken om spellen met pensioen te laten gaan is nooit makkelijk, maar we schakelen nu naar de toekomst van Need for Speed", aldus de Reddit-post. "De ontwikkelaars hebben in al die jaren veel tijd en passie in de ontwikkeling en het onderhouden van deze games gestopt en we vinden het geweldig om jullie te zien spelen. Maar deze spellen worden door dusdanig weinig mensen gespeeld, dat het niet haalbaar is om achter de schermen te werken om te laten draaien."

Op Reddit wordt voornamelijk negatief gereageerd. De voornaamste reden is dat EA gisteren besloot gamers te verwittigen en de games vanaf vandaag al offline zijn. Voor zover bekend werkt Criterion aan een nieuwe Need for Speed. Dat spel is nog niet onthuld.

Need for Speed Carbon

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is ook wel HEEL kort dag. Al kan ik niet zeggen dat ik verbaasd ben. Het draait EA om de harde pegels en klantvriendelijkheid kennen ze niet. Ja ik snap dat je een server niet eeuwig kan ondersteunen en dit zijn al oudere games. Maar geef mensen minimaal een maand om afscheid te nemen.

0
test

@bigds9fan Ze krijgen bijna drie maanden de tijd om afscheid te nemen...

0
test

@Magister inderdaad. Mijn fout. De games gaan morgen al uit de verkoop.

0
test

Voer voor verzamelaars?

0

Aanbevolen voor jou