Na de misschien door veel mensen enigszins overdreven stormvloed aan shooters gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog, krijgen we de laatste maanden vooral Vietnamshooters op ons bord geserveerd. Van Conflict Vietnam, Shellshock Nam '67 en Men of Valor: Vietnam wist deze laatste nog het best stand te houden, maar aan de kwaliteit van de betere Tweede Wereldoorlog schietspellen kon niet getipt worden. Allicht dat nFusion daar, met het nieuw aangekondigde Elite Warriors: Vietnam, verandering in kan brengen.

Wij verwachten echter van niet en wel om de simpele reden dat Elite Warriors direct voor een budgetprijs in de winkels zal belanden. nFusion is nochtans verantwoordelijk voor enkele van de betere budgetgames van de laatste jaren, namelijk de Deadly Dozen games van Atari. Elite Warriors zal in de VS worden uitgegeven door Destineer Publishing, een Europese uitgever is nog niet bekend.

Je kunt enkele missies omtrent de Ho Chi Minh Trail verwachten, waaronder het redden van neergestorte piloten en het aangeven van locaties voor airstrikes. Major John L. Plaster, vietnamveteraan en schrijver, zal ervoor zorgen dat alles min of meer authentiek zal zijn. Elite Warriors: Vietnam verschijnt in de VS al in januari en is dus zo goed als voltooid.