De game speelt zich af tijdens de eerste Indochina-oorlog. De titel staat voor 7 mei 1954, de dag waarop het Franse leger een wapenstilstand afkondigde die het einde van de oorlog tussen de Fransen en het Vietnamese leger betekende. Niet lang daarna viel het Amerikaanse leger Vietnam binnen, waarmee de Vietnam-oorlog begon.

Volgens ontwikkelaar Emobi brengt de game “spelers naar de frontlinie van een koloniale onafhankelijkheidsstrijd tegen een technologisch verder ontwikkelde Westerse bezetter. ”De game is echter "geen poging om het verleden opnieuw te vertellen, maar een entertainmentproduct.”

Emobi hoopt met de game vooral Vietnamese gamers te bedienen. “Net als veel andere Vietnamese gamestudio’s, is het belangrijkste doel van het 7554-team om Vietnamese gamers Vietnamese games te laten spelen, wat de afhankelijkheid van buitenlandse producten vermindert en de technologische ontwikkelingen in Vietnam toont.”, aldus de ontwikkelaar. 7554 gaat in de Verenigde Staten 12 dollar kosten. Of er ook een Europese release komt, is niet bekend.