Van die vier universa zijn er momenteel twee bekendgemaakt, namelijk Amazing Spider-Man en Noir. De wereld van Amazing Spider-Man is kleurrijk en de gameplay draait met name om vechten en rondslingeren met behulp van je web. Spider-Man begeeft zich door de jungle en oude ruïnes. Eén van de vijanden die je in Amazing Spider-Man tegenkomt is Kraven, waar je mee afrekent in een grote, houten arena.

Het Noir-universum is donkerder, bijna monochroom en geïnspireerd op de film noir-stijl. De locaties omvatten onder andere een rangeerterrein en verlaten steegjes. De gameplay in Noir draait voornamelijk om stealth, waardoor de speler dankbaar gebruik kan maken van de vele donkere hoekjes. In het Noir-universum kom je oog in oog te staan met Hammerhead, die in de Marvel Noir-stripboeken nog niet is voorgekomen. Speciaal voor het spel heeft Hammerhead een make-over gekregen zodat hij past binnen de jaren '30-look van het universum.

Het verschil tussen beide universa komt goed tot uiting in de eerste trailer van het spel, waar al redelijk wat gameplaybeelden in verwoven zitten. Wat de overige universa worden is vooralsnog niet bekend, maar fans van Spider-Man hebben daar ongetwijfeld zo hun ideeën over.

Beenox

De ontwikkeling van Shattered Dimensions voor Xbox 360, PS3 en Wii is in handen van Beenox Studios, dat al sinds 2000 aan de weg timmert en in 2005 onderdeel werd van Activision. Beenox heeft veel games van Activision naar de PC geport en maakte onder andere de Bee Movie-game en Monsters vs. Aliens. Spider-Man: Shattered Dimensions is het eerste grote, eigen project van de studio. De Ninteod DS-versie wordt gemaakt door Griptonite Games.