Eind dit jaar komt Ubisoft Blue Byte met het vijfde deel in de populaire Settlers reeks. Na het tweede deel bleef de innovatie in de reeks helaas een beetje uit en zodoende besloot men om na het vierde deel het roer helemaal om te gooien. The Settlers 5 belooft een grote vernieuwingen maar gaat tegelijkertijd back to the roots.

De grootste vernieuwing van The Settlers 5 is de weergave van de spelwereld. De schattig geanimeerde sprites uit de eerste vier delen zijn namelijk ingeruild voor een 3D engine die je in staat stelt om de wereld vanuit elke denkbare hoek te bekijken. Als we Blue Byte mogen geloven heeft dit echter geen invloed gehad op het detail in de spelwereld waar The Settlers zo om bekend stond.

Op het gebied van speelbare volken heeft men een paar stapjes terug gedaan en is men weer aanbelandt bij waar het ooit begon: in Europa. The Settlers V zal zich namelijk volledig op Middeleeuws Europa richten en biedt geen exotische volken als de Maya's of de Trojanen. Vooral veel vakwerk, veel ridders, kerken en kastelen dus. Geniet alvast van onderstaande vier nieuwe screenshots.