Vier nieuwe Need for Speed-games op komst | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Wie dacht dat de Need for Speed-franchise voorgoed verloren was gegaan, heeft het helemaal mis. Sterker nog, de franchise komt dit jaar keihard terug met maar liefst drie nieuwe titels.

Een van die titels is Need for Speed: Shift. De game wordt ontwikkeld door Slightly Mad Studios, bekend van onder andere GT legends en GTR 2, en zal meer gericht zijn op simulatieracing. Volgens Keith Munro, marketing manager bij EA zal de game "een stuk minder wijde broeken en hip-hop bevatten" en verschijnt hij voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC en PSP.

"De urban-stijl die zo kenmerkend was voor de afgelopen Need for Speed-games zal in Shift veel minder naar voren komen. In Shift zal de focus niet op het uiterlijk liggen, maar juist op de realistische manier van racen. Spelers moeten ervaren hoe zwaar en spannend het is om daadwerkelijk in een race-auto te zitten", aldus Munro.

De tweede titel heet Need for Speed: Nitro. Deze titel wordt ontworpen voor de Wii en de DS en zal plezier en snelle arcade-actie hoog in het vaandel hebben. Munro haastte zich om te zeggen dat: "Need for Speed: Nitro zal zeker geen Mario Kart-kloon worden, Nintendo heeft daar veel meer ervaring in dan wij."De laatste titel zal een 'Play For Free' online racing-game worden, genaamd Need for Speed: World Online. De game biedt spelers de mogelijkheid om wereldwijd tegen elkaar te racen, volledig gratis uiteraard. Vooralsnog brengt EA Need for Speed: World Online alleen in Azië uit. Mocht het spel daar een succes worden, dan zal het spel ook in de rest van de wereld te spelen zijn.

Op de valreep laat Munro tevens weten dat EA Black Box ook nog met een vierde, geheime titel in de Need for Speed-reeks bezig is.

Zoals je kunt lezen is Need for Speed dus nog lang niet dood en slaat met Need for Speed: Nitro een nieuwe weg in. Of dat een verstandige keuze is geweest, weten we aan het eind van dit jaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou