Tot nu toe is slechts een van de vier nieuwe personages onthuld: Salvador. Hij kan ieder wapen in één hand dragen en dus zelfs twee van de meest zware geweren tegelijkertijd hanteren. Borderlands 2 is net als zijn voorganger coöperatief met vier spelers te doorlopen, zo valt verder in Game Informer te lezen.

Nieuw is de sterkere nadruk op het plot, dat meer naar voren moet komen in de missies en zich vertakt afhankelijk van de manier waarop spelers een opdracht uitvoeren. NPC's zouden hierbij een grotere rol spelen en meer interactie bieden.

Wapens

De wapens in het tweede deel zijn volledig nieuw, geen van de geweren uit de eerste Borderlands zal nog in het spel te vinden zijn. Ook zijn er meer voertuigen om uit te kiezen, waaronder de Bandit Technical. Tot slot wist Game Informer bekend te maken dat de behulpzame robot Claptrap terugkeert. Borderlands 2 komt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360 uit en staat gepland voor het fiscale jaar 2012. Dat betekent dat de game ergens tussen 1 april 2012 en 31 maart 2013 in de winkels ligt.