Video's van maker van GTA-prototype moesten offline van Rockstar

Video's van maker van GTA-prototype moesten offline van Rockstar

Rockstar Games zou copyright strikes hebben uitgestuurd voor video's met beelden van een prototype van de eerste Grand Theft Auto.

Dat meldt Mike Dailly, een van de oprichters van DMA Design - dat later in Rockstar North veranderde. Dailly werkte midden jaren 90 aan een prototype van de eerste GTA en hij had dan ook video's met beelden ervan online staan.

In een tweet meldt Dailly dat Rockstar copyright strikes heeft uitgestuurd voor de video's. Daardoor zijn de video's nu niet meer te zien. In de tweet uit Dailly duidelijk zijn onvrede, aangezien hij zelf de maker was van het prototype.

Rockstar zelf heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de situatie. Het bedrijf heeft echter wel vaker getracht onofficieel materiaal rondom GTA offline te krijgen, waaronder video's en mods.

Rockstar werkt inmiddels al geruime tijd aan Grand Theft Auto 6. Officiële details over de game zijn er nog niet, maar volgens geruchten krijgt het spel wederom meerdere hoofdpersonages - waaronder een vrouw - en speelt het zich voornamelijk af in een fictieve versie van Miami, oftewel Vice City.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou