"Videogames overschaduwen films en televisie in vijf jaar" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Ik zie in games het potentieel om films en televisie te overschaduwen,” zegt Kotick. "De industrie zal deze kans krijgen wanneer de nieuwe generatie hardware het mogelijk zal maken om gezichtsanimaties te verbeteren en personages meer tot leven te laten komen."

Emotionele band

Volgens Kotick zal dit leiden tot een sterkere emotionele band die helpt in het vertellen van het verhaal en het ontwikkelen van een personage. Films en televisieprogramma's kunnen dit al, maar nu zit het er volgens hem ook voor videogames aan te komen.

"Dit doel is niet zo ver weg als je zou denken. Videogames leveren nu al een interactieve en fysieke ervaring die films en televisieprogramma's, op het gebied van interactie met het publiek, overstemmen." Als voorbeelden hiervoor noemt hij de Nintendo Wii en het spel Guitar Hero.

Als gevolg van deze ontwikkelingen is gamen de afgelopen jaren voor een breder publiek aantrekkelijk geworden. Spelers spenderen er niet alleen steeds meer tijd, maar ook steeds meer geld aan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou