Uit een nieuw, Zweeds, onderzoek zijn een tweetal schokkende ontdekkingen gedaan: Ten eerste maakt gamen kinderen dik, ten tweede worden ze er nog eens gewelddadig van ook. Volgens de wetenschapper is nu bewezen, buiten iedere twijfel, dat gewelddadige TV agressieve mensen veroorzaakt, en gamen is nog veel erger.

Het risico ligt hem in het feit dat de Gamers zich gaan identificeren met hun helden. En als je held dan net de hoofdpersoon uit GTA is, dan heeft de samenleving een probleem. Ook verdwijnt door veel gamen de scheidslijn tussen de realiteit, en de echte wereld.

Naast de onderzoekers zijn ook enkele Gamers aan het woord gelaten. Een 16 jarige Counter-Strike speler is het oneens met de uitkomsten van het onderzoek. Het doden van een tegenstander in CS is niet veel anders dan het scoren van een doelpunt in een voetbalwedstrijd."It's concerning because they (video game players) are rehearsing scripts of behavior that will possibly play themselves out in real life," Michael Rich, a member of the American Academy of Pediatrics who has studied the effects of entertainment media on the physical and mental health of children, was quoted as saying in the 45-minute "Deadly Game" documentary. Naast agressie is ook gekeken naar het gewicht van Gamers. Verslaafde gamers bewegen te weinig, hebben een slechte conditie en eten ongezond. Tijd om er wat aan te doen, aldus het onderzoek.