Nieuws
Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Video van ontwikkelaar Virtuos toont Metal Gear Solid-artboek

Volgens eerdere geruchten werkt de ontwikkelaar aan een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Geschreven door Michel Musters op
In een wervingsvideo van het Montreal-kantoor van de Chinese ontwikkelaar Virtuos is een boek met artwork uit de Metal Gear Solid-franchise te zien. Fans speculeren dan ook over een mogelijke remake.

De video in kwestie werd door Virtuos zelf geplaatst en toont het Montreal-kantoor. Gedurende de video is bij een werknemer het boek 'The Art of Metal Gear Solid' op diens bureau te zien, zo viel website VGC op. Fans speculeren daardoor dat de studio aan een remake van een Metal Gear-game werkt.

Dat is niet zonder reden: vorig jaar gingen er al geruchten dat Virtuos aan een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater zou werken. Volgens die geruchten zouden er ook remasters van de andere games binnen de franchise uitkomen. Diezelfde geruchten maakten melding van meerdere Silent Hill-games, een voorspelling die inmiddels is uitgekomen.

Overigens verscheen afgelopen weekend ook een video online met zogenaamde beelden van een Metal Gear Solid 3-remake. Daarin werd via morse code gehint naar een mogelijke onthulling op The Game Awards. De video werd gedeeld door insider Dusk Golem met de claim dat de video van Virtuos zelf zou komen, maar uiteindelijk bleek dat niet te kloppen: de video bestond uit beelden afkomstig uit een gratis asset-pakket voor Unreal Engine 5 (via Eurogamer).

Hoe dan ook is vooralsnog niets officieel aangekondigd. Virtuos is onder andere bekend van het porten van Dark Souls en The Outer Worlds naar Nintendo Switch. Ook heeft de studio meegeholpen aan de ontwikkeling van diverse bekende games, waaronder Watch Dogs 2, Battlefield 5 en The Last of Us.

Virtuos

Dit artikel delen:

Lees meer

Frontman van Low Roar, bekend van muziek uit Death Stranding, gestorven Steam krijgt mogelijk peer-to-peer-downloads
0

Reacties op: Video van ontwikkelaar Virtuos toont Metal Gear Solid-artboek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.