Video toont Gears of War 3 op een PS3-devkit

Video toont Gears of War 3 op een PS3-devkit

Er zijn beelden online verschenen van Gears of War 3 dat afgespeeld wordt op een PlayStation 3-devkit.

De video is op YouTube geplaatst door iemand met de gebruikersnaam Proto. Hij claimt dat deze versie uit mei 2011 stamt, toen Epic Games nog werkte aan de franchise.

Volgens Proto werkt daarnaast ook de splitscreen-multiplayer van de game. De build van Gears of War 3 zou komen van gelekte data die beschikbaar kwam toen hackers Epic Games in 2011 aanvielen.

Kotaku bevestigde nadat de video online werd geplaatst dat Epic inderdaad een werkende versie van Gears of War 3 op een devkit had staan. Epic heeft inmiddels laten weten dat het om een interne test voor de Unreal Engine 3 ging, en dat er geen plannen waren om de game naar een PlayStation-console te brengen. Overigens verkocht Epic de rechten op Gears of War in 2014 aan Microsoft.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat lijkt me duidelijk waarom Epic dit doet om een betere onderhandelingspositie te krijgen. Als ze aan MS laten zien dat hun exclusieve IP ook op het platform van de concurrent draait zal MS misschien wel geneigd zijn flink wat geld neer te tellen om dat tegen te houden. Slim lijkt me

0
test

@fonsrutte alleen is Microsoft eigenaar van IP rn werkt Epic al lang niet meer aan Gears Of War. Dus het zal Microsoft een biet zijn dat dit filmpje de ronde in gaat.

0
test

@rvg1983 Hij heeft het erover waarom het filmpje uberhaubt gemaakt is joh. Toen was MS nog niet de eigenaar van de franchise. En dus had het wel degelijk zin.

0
test

@rvg1983 Maar microsoft was toen nog geen eigenaar van de ip. Dat hebben ze pas een paar jaar geleden gekocht van epic. Microsoft Studios has acquired the rights to the Gears of War video game franchise from Epic Games. En dit was in 2016.

0
test

@fonsrutte Nee hoor, als je het proces van games maken met de UnrealEngine kent, dan is dit helemaal geen vreemde video. Ze hebben Gears of War gewoon puur gebruikt om hun engine op de PS3 indertijd te testen en te verbeteren, niets meer niets minder, want testen met een productie game is de beste manier om je engine op orde te krijgen. En in 2011 was het IP van GoW nog niet eigendom van Microsoft. En dat is overigens hoe ze nog steeds voor een groot deel werken, eerst komen alle nieuwe toevoegingen in Fortnite waarmee ze grondig getest worden waarna ze in de algemene engine worden vrijgegeven.

0

@SuperDre "En in 2011 was het IP van GoW nog niet eigendom van Microsoft." Klopt, maar deel 1 en 2 kwamen wel exclusief uit voor de XBox en werd gepubliceerd door Microsoft. GoW, een exclusive voor Xbox gepubliceerd door Microsoft Studios, vergelijken met Fortnite wat daadwerkelijk op elk platform draait lijkt me een niet hele goeie vergelijking lijkt me. Ah, maar volgens de quote van niqomipa hieronder klopt het inderdaad wat je zegt. I stand corrected.

0
test

@niqomipa Yes klopt! Heb ik toegevoegd. Thanks voor de heads up!

0

Aanbevolen voor jou